Футболен Клуб Централен Спортен Клуб на Армията 1948 нахлу в Първа лига. И започнаха странните решения на ръководството. Първо отказаха сезонни акредитации на спортни журналисти, сред които големи имена в професията - Георги Банов от в. "24 часа". Причината - неуважение към клуба им. Чисто и просто - налагане на цензура. Заради което трябва да се уведоми БФС. И не само. След това сложиха огромни цени на билетите за мача с ЦСКА. Феновете на "армейците" ще трябва да плащат по 30 лева за Сектор "Г" и по 40 за "В". Ден година храни! 

Снимка 491014

Източник: Официален сайт на ЦСКА 1948

"Честният път към върха", това е мотото на Футболен Клуб Централен Спортен Клуб на Армията 1948. За да е честно, да държат високите цени на билетите и за другите си мачове. Донякъде ги разбирам. До момента не се радват на многобройна подкрепа от страна на феновете си. Малка група хора е на трибуните. В един клуб трябват приходи. Ясно, че те идват основно от генералния им спонсор, но да има и от билети. Когато нямаш многобройна публика, защо да не изкараш някой лев от феновете на съперника? Нали помните един собственик на букмейкър колко пъти спомена на една среща с фенове на ЦСКА, че за него е просто бизнес...

Снимка 487567

Източник: Фейсбук

Те твърдят, че не са ЦСКА. Треньорът им Красимир Балъков често го повтаря. Други хора го споменават. В същото време дълго ползваха емблема, която нямаха право да ползват. В официалния им сайт пък още стоят титлите и купите на ЦСКА. Щом твърдят, че са техни - нека ги покажат. Но силно се съмнявам Сашо Манов да им ги даде дори за час. 

Този клуб загуби търга за емблемата и активите на фалиралото дружество. Аз помня добре кои хора го учредиха и кога. Феновете на ЦСКА казаха тежката си дума. Те са на "Армията" и подкрепят любимия си отбор. Другите драпаха да стигнат до Първа лига. Издрапаха. Но какво от това? Какво печелят? Нищо! Някой лев от билети и това е. Най-големият актив на ЦСКА винаги ще бъдат феновете. Преди, сега и завинаги! А в момента те сигурно ненавиждат петъчния си съперник дори повече от историческия такъв Левски и Лудогорец.

Снимка 284096

Източник: topsport.bg

А уж не трябваше да се насажда напрежение. Не го насаждат от ЦСКА. За тях това е обикновен мач - един от многото. Срещу новак в елита. За другите явно е много скъп мач. 

За 30-40 лева можеш да платиш някоя сметка или да напазаруваш. Но не можеш да си купиш любовта на хората. Решението за тези цени на билетите може и да струва скъпо, но не само на "червените" фенове. Този "скъп" път може да доведе до калта. Защото връх е да видиш море от хора на "Армията", хора от различни поколения, които носят ЦСКА в сърцата си. Да видиш плачещи деца, като след финала за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив). Това е истината, заради това се играе футбол. Не заради 30-40 лева, нападки и провокации.

Когато правиш това, когато имаш бутикова публика, когато полковниците са редници без пагони, когато си пълен с бивши играчи на Левски и Лудогорец, когато акционери бият в земята членски книжки и вдигат ръце нагоре, когато назначаваш на важни постове фенове на Левски, когато нямаш емблемата и стадиона, няма как дори да си помислиш, че си ЦСКА. Не си и никога не си бил! 

Каквото и да се случи в петък, това няма как да се промени. Пък дори и шоуто да си струва едни 30-40 лева...

Снимка 481654

Източник: CSKA.bg

ЦСКА обяви цените на билетите за мача с ФК ЦСКА 1948 и скочи на шефовете на новака в елита

ЦСКА обяви цените на билетите за мача с ФК ЦСКА 1948 и скочи на шефовете на новака в елита

Вижте съобщението им