От БФС проговориха за намаленото наказание на футболиста на Лудогорец Сисиньо заради червения му картон срещу Славия. Играчът трябваше да е вън от терена за 4 мача, но в крайна сметка го наказаха само за един.

Той бе помилван, но за сметка на това наказание получи... главният рефер на срещата - Валентин Железов. От съдийската комисия оправдаха решението си с грешна обосновка на Железов.

"Във връзка с постъпили запитвания до Българския футболен съюз по повод намаленото наказание на футболиста на Лудогорец 1945 - Несуиано де Жезус Гусмао - Сисиньо, наложено след двубоя срещу Славия от 31-ия кръг на първенството, БФС държи да внесе следните уточнения:

Първоначалната санкция от 4 мача се базира на докладите на съдийската бригада, изготвени непосредствено след края на двубоя, и разгледани от Дисциплинарната комисия към БФС според Дисциплинарния правилник за сезон 2019/2020 г.

Впоследствие главният съдия Валентин Железов изпраща становище до Съдийската комисия към БФС, в което отчита обосновката на решението си в конкретната игрова ситуация като неправилна. Въз основа на това становище и на входирана жалба до Апелативната комисия към БФС, случаят бива преразгледан, санкцията на футболиста - редуцирана, а на рефера Железов е наложено наказание от СК", написаха от БФС.

Интересно: Намалиха наказанието на Сисиньо от Лудогорец

Интересно: Намалиха наказанието на Сисиньо от Лудогорец

Може да играе още в мача срещу Ботев (Враца)