Шефовете на четирите големи пловдивски клуба ще се срещнат с областните управители на града.

Здравко Димитров ще иска да научи за проблемите на тимовете и с какво би могла Областната управа да помогне за тяхното разрешаване. Това съобщиха от неговия пресцентър.

Срещата е планирана за 18 декември от 10:00 часа, в заседателна зала на Областна управа-Пловдив.

Като подарък в навечерието на Коледа, Димитров ще връчи и книгата "17 крачки към безсмъртието". Книгата на дългогодишния спортен журналист и коментатор Диян Никифоров е посветена на националния отбор на България по футбол в периода 1992-1994 година, когато беше постигнат и най-големият успех в историята на българския футбол - четвъртото място на Мондиал 94.

В "17 крачки към безсмъртието" има интервюта, спомени и непоказвани снимки на Димитър Пенев, Борислав Михайлов, Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Петър Хубчев, Златко Янков, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Ивайло Йорданов, Георги Георгиев, Димитър Ларгов, Валентин Михов, Христо Данов, проф. Георги Стефанов, Христо Йосифов, Томас Лафчис, Нейчо Нейчев, Емил Дачев, президента Желю Желев, генерал Димитър Владимиров, Калин Катев, Радослав Янкулов, Чавдар Каришев, генерал Васил Василев.

Желанието на Здравко Димитров е книгата да стигне най-вече до школите на клубовете, за да могат младите и подрастващи футболисти да научат как се е стигнало до четвъртото място в САЩ 94 и да имат своите примери за подражание.