Заместник-изпълниятелният директор на БФС Павел Колев коментира проекта за създаване на Висша лига. Той сподели, че идеята се е зародила след изхвърлянето на ЦСКА и Локо (София) от "А" група. Колев поясни, че отборите ще бъдат канени и основният критерий ще бъде спортно-технически.

„Идеята българския футбол да се рестартира, както се изрази преди време спортният министър Красен Кралев се роди есента на миналата година, на базата на отнетите лицензи на ЦСКА и Локомотив (София)".

„Професионалният футбол страда. На тази база, без никаква връзка с това, което се случи на 12 декември на мача Левски - Литекс, започнахме да мислим за възможността да поставим нещата на изцяло нова основа. Не сме първите, нито последните. През последните години е имало подобни идеи, които са били близо до създаването на нещо подобно. Преди се е стигало до среща със собствениците, на която са били обсъждани подобни варианти. Не мога да кажа защо не се е стигнало до създаването на нещо подобно".

„Идеята е да е увеличи формата на настоящата "А" група. Най-общо казано, отборите ще бъдат поканени с т.нар. уайлдкард. Основният критерий ще бъде спортно-технически, а след това поканените отбори ще трябва да отговарят на определени условия"

„До края на месеца трябва да има среща с президента на БФС и спортния министър, а до 10 дни след това ще бъдат поканени и клубовете. Най-късно до март трябва да се случай, нямаме време. Уайлдкардът е еднократен акт. Нямаме право да използваме този модел повече от веднъж", заяви Павел Колев.