Близо 200 полицаи от дирекциите в София, Пазарджик, Пловдив и Смолян, както и поне 50 жандармеристи с кучета ще бъдат ангажирани с охраната на неделния мач от 22-ия кръг на efbet Лига между Хебър и Левски, пише "Марица". Двубоят започва в 14,15 часа на стадион "Георги Бенковски" и се очаква с голям интерес от футболната общественост в областта.

От Хебър призоваха феновете на футбола да не идват в последните 30 минути на стадиона с цел избягване на струпвания по входовете му. Заради щателните проверки на полицията, влизането ще става по-бавно от обикновеното. За тази цел касите за продажба на билети ще започнат работа още в 10 часа, а вратите на стадиона ще бъдат отворени в 12,30.

С да не се смесват потоците с фенове организаторите на двубоя определиха ред за влизане на спортното съоръжение. Феновете на ФК Левски(ултраси със сини шалове и и/или сини фланелки) ще закупуват билети на касата до паркинга при големия изкуствен терен и от там директно ще влизат в сектора за гости("Б").

Фенове на Хебър и неутрални такива ще закупуват входни билети, както следва - тези за сектор "В" и "Г" от касата при малкия изкуствен терен до езерото, а желаещите да гледат двубоя от новата трибуна(сектор "А") от касата до фитнеса.

Всички билети са с цена 10 лв. и ще се продават само в деня на мача(след 10 часа на стадиона). Както вече писахме, квотата за ултраси на ФК Левски е фиксирана на 1200 билета и нито един повече. Това е максималният праг от хора, който "кошарата" може да събере без опасност от нарушаване на физическия интегритет на зрителите. След изчерпване на квотата от 1200 билета, касата ще преустанови продажба на ценните хартийки, съобщиха от Хебър.