Около 20 000 фенове се очакват на дербито между Левски и ЦСКА.

Сблъсъкът между "сини" и "червени" е в неделя от 14.00 часа на Националния стадион "Васил Левски", а символичен домакин е тимът от "Герена ".

Досега вече са продадени почти 10 000 талона, показа проверка на "Телеграф".

Справка в системата за онлайн търговия на пропуските показа, че феновете на Левски са малко по-активни.

Читателите на ТОПСПОРТ са категорични: ЦСКА ще спечели Вечното дерби!

Читателите на ТОПСПОРТ са категорични: ЦСКА ще спечели Вечното дерби!

В нашата анкета участие взеха общо 2217 човека

Те са закупили около 6000 билета, а тези на ЦСКА - 4000. "Сините" обаче имат и около 3000 запалянковци с абонаментни карти, които са извън тази бройка. По традиция двата клуба пуснаха и виртуални билети за привържениците си, които искат да ги подпомогнат, без да присъстват на стадиона.

Еуфорията сред запалянковците от "Герена" е огромна заради израстването на тима под ръководството на Станимир Стоилов. "Сините" се изкачиха до пето място в класирането и за първи път от няколко сезона се целят в тройката.

Снимка 564168

Източник: levski.bg

За "армейците" дербито също е от огромно значение, тъй като изостават на 4 точки от лидера Лудогорец в битката за титлата. Евентуална грешна стъпка пък ще означава, че отборът на Стойчо Младенов отново няма да се окичи със златото.

Прогнозите на синоптиците за неделя са за студено време. Температурата ще бъде около нулата, очакват се също силен вятър и снеговалеж. Заради това от Левски са помолили управата на националния стадион да бъде пуснато отоплението под терена, за да може тревата да е в оптимално състояние.

За съдия на мача бе определен Валентин Железов.