Септември и Хебър (Пазарджик) не успяха да се победят и завършиха 1:1 в мач от 17-ия кръг на еfbet лига. Първото попадение бе дело на Георги Търтов, който се разписа в 26-та минута. Атанас Кабов пък в 75-та подпечата паритета.

Домакините пропиляха страхотен шанс още в началото на срещата. Айкут Рамадан навлезе в наказателното поле и подаде на непокрития Мартин Петков, който от непосредствена близост не успя да открие резултата.

Димитър Костадинов прати топката в мрежата в 14-та минута, но попадението беше отменено поради засада. Набезите на Септември продължиха. Отново Димитър Костадинов се освободи и отправи опасен изтрел. Топката обаче профуча покрай десния страничен стълб.

Снимка 593756

Източник: startphoto.bg

Въпреки натиска на домакините, Хебър нанесе своя удар в средата на първото полувреме. Георги Търтов получи центриране отляво и по елегантен начин преодоля Шейтанов.

В 40-та минута се разигра интересен сблъсък. Футболист на Хебър бе провокиран от свой съперник и той го удари с глава в гръб. Съдията обаче реши да прегледа ситуацията, използвайки системата ВАР и прецени, че действията на Венсан трябва да бъдат порицани с жълт картон. Левият краен бранител се размина от тежко наказание.

Тимът от Пазарджик стартира по-уверено втората част, когато Георги Търтов имаше възможност да се разпише от стрелкова позиция, но предпочете да комбинира със свой съотборник, който не съумя да се възползва.

Снимка 593755

Източник: startphoto.bg

В 62-та минута Ивайло Михайлов можеше да запише името си сред голмайсторите, тъй като се вклини в противниковото поле и стреля. Защитник на домакините обаче протегна крак, за да го блокира. 

Септември заслужено възстанови паритета в 75-та минута. Атанас Кабов овладя находчив пас, след което се устреми напред и по прецизен начин отбеляза за втори път до момента през сезона.

Димитър Костадинов пробва чрез фаул в края на срещата да направи пълен обрат. Петър Дебърлиев показа, че е съсредоточен и реагира първокласно. До края на срещата последваха атаки и към двете врати, но усилията и на двата състава не се увенчаха с успех.

Септември - Хебър 1-1 (Развой по минути)
на живо

Септември - Хебър 1-1 (Развой по минути)

Мачът не излъчи победител