Съдийската комисия към БФС излезе с официална позиция след изказването в събота на треньора на Берое Димитър Димитров насочено към рефера Ивайло Стоянов, който ръководи мача между ЦСКА и Берое, загубен от заралии с 0:2.

Херо беснее: С този съдия нямахме шанс да победим ЦСКА!

Херо беснее: С този съдия нямахме шанс да победим ЦСКА!

"Вижте какво, има само 4-5 отбора, които не си назначават съдии, всички останали го правят"

Ето какво се казва в съобщението на БФС:

"На свое заседание на 08.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК "Берое" Стара Загора по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА - Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 07.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството. С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива. Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.

Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения".

ЦСКА спечели домакинството си на Берое с 2:0

Неочакван герой помогна на ЦСКА да намери място в Топ 3

"Армейците" постигнаха важен успех с 2:0 в дербито на кръга срещу Берое