Ако футболното ни първенство беше нормално и честно, ЦСКА вече да води с поне 9 точки на Лудогорец, а не само с 4. И днес отборът от Разград нищо не игра. Не, не, не се бъркайте от някои заглавия за мача срещу Черно море - звездата на Лудогорец не беше Кирил Десподов, а съдията Георги Гинчев от Павликени. Който направи всичко възможно гостите да загубят и в крайна сметка изпълни целта си. На първо четене се сещам за три неща, които изглеждат вечни, неподвластни на времето - изгревът на слънцето, парламентарните избори в България и реферската подкрепа към така наречения хегемон от Делиормана. 

Снимка 610018

Източник: startphoto.bg

Прав е Илиан Илиев, един от най-добрите родни треньори. Второто полувреме е точно олицетворение на случващото се в този спорт у нас през последните повече от 10 години. Щом легенда на Левски прозря, че има опасност ЦСКА да поведе с много точки на Разград при 2 "двойки" там и в Бистрица, и съдията е трябвало да се намеси, какво повече да говорим?! Илиян прави нещо голямо във Варна, основно с български момчета, с юноши на Черно море. Отива и се бие мъжки с Лудогорец на терена. Но се появява поредният в черно и със свирка в уста, който е звездата на вечерта. Докога, хора? Докога комплекси ще съсипват футбола ни? Авантите към един отбор се трупат, но всички мълчат. Малко са тези като Илиев, които назовават правилно случващото се по терените. 

Снимка 608359

Източник: startphoto.bg

Дали треньор на Лудогорец ще е Ивайло Петев, Петко Ивайлов или бакалина срещу блока ви, все тая. Стане ли прекалено "опасно" някой друг отбор да стане шампион, на сцената излизат тези, които уж трябва да са незабележими на терена и да следят за спазване правилата на играта. Трябва реферите да бъдат строени в редичка по един и право към детектора на лъжата. Мисля си, че ще бъде много интересно. Но на тях не им пука. Те си вършат работата, прибират се у дома и явно заспиват с чиста съвест. Докато убиват футбола в България. Докато са ужасно услужливи към едни и ужасни към други. Година след година, сезон след сезон. 

После защо е малък празник за феновете на другите отбори, когато Лудогорец загуби в Европа. В началото не беше така. Но явно наглостта придобива такива размери, които предизвикват неприязън и у неутралния фен. Да беше година или две, да се изтърпи. Ама, както е тръгнало, може и 15-20 да станат. И защо? Сладко ли е да си собственик на отбор, който печели по този начин? Каква е насладата да си първи с отсъждания на разни Гошогинчевци като днешните в Разград? Какво печелиш? Всяка година ли си в групи на Шампионска лига? Стадионът ти пълен ли е с хора? Тези, които са там, имат ли нещо общо с фенската любов и култура на "сини" и "червени", или изглеждат така, все едно са накарани насила да гледат от трибуните? 

Гошо Гинчев се подигра с труда на момчетата от Черно море, ще използвам това клише. Но е истина! Утре с труда на други момчета ще се подиграе негов колега, след това ще се появи трети... И въпреки това, ЦСКА продължава да бъде лидер, да води с разлика на Лудогорец. Сигурно да си втори, след като си изтръскал поредните чували с пари за селекция, огромни заплати и разни други неща, предизвиква много лош вкус в устата. Представям си какъв ще е, ако ЦСКА стане и шампион. Сигурно е много гадничко да харчиш сериозно парата, а накрая звездата да ти бъде... съдията! 

Черно море с позиция след злополучната загуба от Лудогорец

Черно море с позиция след злополучната загуба от Лудогорец

Ето какво написаха