Собственикът на Черноморец (Бургас) Митко Събев е прехвърлил със специален договор на новия Нефтохимик клубните цветове, емблемата и нематериалните активи - успехи, сребърните медали и двете купи на ПФЛ, както и европейските участия, съобщи бъдещият изпълнителен директор на Нефтохимик 1986 Милен Георгиев. Така идеята е ФК Нефтохимик 1986 да стане правоприемник на стария ПФК Нефтохимик, който през 2000-ата година беше преименуван на Нафтекс.

Както е известно, вчера официално ПФК Нафтекс беше закрит, а на неговото място беше създадено странното формирование Черноморец-Поморие. Черноморец-Поморие ще бъде сателитен клуб на Черноморец (Бургас) и ще заеме мястото на Нафтекс в Източната Б група. В него ще играят основно млади играчи на акулите, а също така и доста от футболистите, които имаха договори с Нафтекс.

Милен Георгиев изказа благодарност на Митко Събев за жеста да прехвърли нематериалните символи на стария Нефтохимик. Нефтохимик 1986 ще се появи официално на футболната карта на 14-и юли на Общо събрание, на което ще бъде преименуван сега съществуващия третодивизионен Атлетик (Бургас). Заради малкото време, с което разполагат, създателите на Нефтохимик 1986 на първо време ще вземат цялата детско-юношеска школа на намиращото се на 15 километра западно от Бургас малко градче Камено.

"Ще бъдем вероятно най-възрастния отбор в групата, вероятно и най-бавния, но съм сигурен, че и най-техничния и най-правилно играещият. Аз съм човекът, който е вкарал първия гол за Нефтохимик при влизането му в А група преди 15 години. Амбициран съм сега да се върна и да вкарвам отново в професионалния футбол. Далечната ми мечта е да се завърна и в "А" група с този отбор", каза още Милен Георгиев.

Той допълни, че в състава ще играят доста от ветераните на Нефтохимик като Тодор Киселичков, Антон Спасов, Иван Тенев, Благо Митрев, а сега ще бъдат привлечени Велиян Парушев и Красимир Денев.

"Имам далечни виждания за бъдещата ни детско-юношеска школа. Искаме да бъдем алтернатива на Черноморец и ще бъдем такава", завърши централният нападател.