Новакът във Втора лига Янтра 2019 изказа благодарности към един от големите вратари, продукти на местната школа Руси Петков.

Живеещият от дълги години в Германия юноша на Чардафон изпрати специален подарък за вратарите на Янтра (Габрово) - пет топки и десет комплекта ръкавици.

Янтра започна контролите с победа

Янтра започна контролите с победа

Следващата проверка на Янтра е на 24 юни

Роденият на 21 юни 1976 година Руси е юноша на Чардафон, като дебютът си в професионалния футбол прави именно в Габрово. Преминава през Шумен, преди през сезон 1996/1997 да се озова на стадион "Българска армия". Тръгнал по стъпките на своя по-голям брат Петко, Руси също става шампион и носител на Купата на България.

След престоя в "Борисовата градина", Петков играе в столичните Септември и Славия, преди през 2006 да се насочи към Германия. В следващите години вратарят играе във Втора Бундеслига с Ерцгебирге Ауе и в Трета лига с Огерсхайм.

Янтра привлече юношата на Левски Ивайло Иванов

Янтра привлече юноша на Левски

"Идвам, за да помогна с каквото мога на отбора"

В Германия стартира и треньорската си кариера - първо като наставник на вратарите в Ерцгебирге Ауе и Карл Цайс Йена, а в последствие и като помощник и старши-треньор на Хоенщайн-Ернщал.

"Искрени благодарности към един от "Ковачите на слава" за големия жест към родния си клуб!", написаха от Янтра.

Янтра не можа да победи Локомотив (ГО) в контрола в Габрово

Янтра не можа да победи Локомотив (ГО) в контрола в Габрово

Владислав Мисяк вкара гола за домакините