Росен Кирилов гостува в Актуално студио "Дерби". Бившият футболист на ЦСКА и Литекс коментира националния отбор и предстоящите първи мачове на "червените" и Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа.

Ето какво каза Кирилов:

"Защо така се случва в националния отбор? Всеки си го задава този въпрос, но може би е генерално отражение на всичко. Причините никой не ги знае, комплексни причини, анализират се, но ясен отговор нямаме. При младежите има лъч надежда. Мисля, че това поколение, което идва, е способно и кадърно. Победиха Сърбия, за които знаем каква школа са. Направиха равен с Полша, това са добри резултати.

В националния отбор трябва да се вика най-доброто. Дори играч на 17-18 години, ако прави изключително впечатление, той ще бъде извикан. Ето ви пример с Доминик Янков, с Валентин Антов. Да не играха, но треньорът преценява кой да играе.

Българският футбол е на прилично средно европейско ниво. Имаме два отбора в групите на Лига Европа, Локомотив (Пловдив) беше на 15 минути от победа над Тотнъм. Относно Първите мачове в Лига Европа- надявам се да тръгнат и двата отбора успешно. Лудогорец с Антверп, който има особена популярност в България. Но се надявам, че няма да бъдат черна котка и за тях, както преди години бяха за Левски. Надявам се и двата отбора да тръгнат с победи.

Специално ЦСКА загуби много енергия в мачовете с БАТЕ и Базел и това се отрази на представянето им в българското първенство. Там, в Европа, хвърлиха всички сили, но мисля, че ще се оправят. Гледах мача на ЦСКА и Лудогорец. ЦСКА беше далеч по-добрият отбор, особено второто полувреме, и заслужаваше да победи. Като гледам дългата пейка на "армейците", Лудогорец ще имат още по-сериозен опонент. Като прибавим Локомотив (Пловдив) и Берое, ще бъде още по-тежко за тях. Ще бъде жалко, ако след ЦСКА, такива катаклизми да се случат и на Левски".

Очаквано: ЦСКА е отбор на месеца

Очаквано: ЦСКА е отбор на месеца

Стамен Белчев бе избран за треньор на септември