ФК ЦСКА 1948 ще бъде първият отбор, който ще тества ВАР системата. Това е така, тъй като отборът провежда срещите си на "Васил Левски", съобщи шефът на комисията, която отговаря за технологията - Петър Петров.

"След като бъде включено захранването на вана, ще бъде проверено дали има трифазен ток. Ще определим заедно с представителите на стадиона датата за ФИФА технолоджи тест. Шест часа преди мача на ЦСКА 1948 ще бъдат тук телевизията, ванът.

Много е важен вторият тест, който ще се проведе тогава. Клубът домакин ЦСКА 1948 два часа и половина преди мача трябва да подсигури юноши на терена в едното наказателно поле, ще играят симулативни инциденти - гол, гол от засада, червен картон, наказателен удар, сгрешена идентичност. Тогава ще присъстват и съдиите, които ще ръководят мача, плюс двама във вана - ВАР и асистент ВАР", коментира Петров.

Росен Кирилов в "Топ прогнози": Надявам се Ганчев да остане в ЦСКА, декларацията на "Офендърс" преля чашата

Росен Кирилов в "Топ прогнози": Надявам се Ганчев да остане в ЦСКА, декларацията на "Офендърс" преля чашата

"В Лудогорец кои треньори успяха!? Не успяха чужденците, а българите."

Бившият шеф на съдиите бе категоричен, че Националният стадион е готов за теста. "И ако всичко е наред, на следващия домакински мач на 19-20 март на ЦСКА 1948 ще направим технологичния тест", добави той, цитиран от "Мач Телеграф".

Следват проверки на "Българска армия", "Виваком Арена Георги Аспарухов" и стадионите на Славия и Царско село.

За последния има и допълнителни предписания. Предписания са изпратени на "Огоста", "Тича", "Арена Арда" и едната от страните на стадион "Берое". Навсякъде работят хората, за да се справят. Има време. От 12 до 21 март ще гледаме да сертифицираме стадионите на отборите сигурни за първата шестица", каза още Петров.