Бившият съдия Момчил Врайков е бил освободен от затвора в Дъблин. Това обяви самият той пред "Канал 3". Причината е, че не е имало достатъчно доказателства за вината му.

В момента Врайков се изявява като футболист в родната Северозападна "В" група. Той бе доста бесен и от факта, че не е получил картотека от Зоналния съвет във Велико Търново за решителния мач с Локомотив (Дряново).

"Треньорът беше във Велико Търново и председателят е отказал да издаде картотека. Казал е: „Ще я издавам след сезона. Аз решавам какво да правя и ще правя каквото си искам. Няма да му направя картотека", цитира Врайков изказването на Велинов.

"Казал е, че ще направи всичко възможно мачът да бъде прекратен и ние да бъдем извадени. Съмнявам обаче се някой да си позволи да реже Белене, и то в Белене. Искам да се оплача от това управление на Северозападната група. Не се случва за първи път".

"От наша страна няма проблеми освен това, че той е изпратил писмо да има охрана от поне 10 полицая, защото мачът е рисков. Иска да има много полиция, за да могат съдиите да си правят каквото искат. Направете каквото може да има мач в Белене", отправи призив Врайков.

Коментирайки преживяванията си в Ирландия, където прекара три месеца в полицейски арест по обвинения за източване на банкомати, бившият съдия заяви, че истината е изкривена.

"Няма нищо вярно, ако беше вярно сега щях да съм в Ирландия. Истината е, че е било заловено лице, българин, и тогава бе затворен целият район, в който се намирах. Разбрах, че имат право да ме държат 3 месеца и да ме освободят, ако нямат доказателства. Свалиха всички обвинения. Имам право да ги съдя, от което ще се възползвам. Ще ми бъде платено обезщетение", обясни Врайков.