Прокуратурата проверява няколко мача от българския футбол заради съмнителни залози и черно тото. Сред тях е и среща на Левски. Сигналите са подадени към прокуратурата от страна на БФС, след доклади на УЕФА, относно подозрителни залози.

Преди няколко седмици стана ясно, че един от проверяваните мачове е Струмска слава - Лудогорец II от Втора лига. Министърът на спорта Радостин Василев пък разкри, че има мач и от efbet Лига без да назовава конкретния двубой, съобщава dsport.

Проверява се също така двубоя от турнира за Купата на България Левски - Септември (Симитли), завършил с победа за "сините" със 7:0, игран през октовмри 2021. Друг мач в полезрението на разследващите органи е от Втора лига - Добруджа - Септември Симитли.

Мачът Добруджа - Септември Симитли се игра на 4 май, а домакините спечелиха с 3:0. В доклада се твърди, че "се излагат данни за неправомерно повлияни развитие и резултат от футболната среща Добруджа - Септември Симитли с оглед получаване на корупционни печалби от залагания. Изложени са твърдения, че залагащите са разполагали с предварителна информация за загуба на мача от Септември Симитли с най-малко четири гола."

Това обаче не са единствените мачове, за които има подадени сигнали от УЕФА през БФС до прокуратурата.

Септември Симитли изпадна от Втора лига този сезон. Отборът се ръководи от кмета на Симитли и бивш съдия Апостол Апостолов. Неговият син Стефан Апостолов бе предложен за член на Изпълкома по време на конгреса на 12 октомври, но не бе избран.

Според информация на dsport съдиите в професионалния футбол също са били предупредени да внимават какви ги вършат по време на служебните си задължения, тъй като в сигналите има намесени и рефери, дори се говори и за подслушване на телефони.

Все още няма яснота как ще завършат проверките и дали разследващите органи ще намерят нещо нередно в мачовете, които попадат във фокуса на доклада на УЕФА.