Директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев се обърна към всички футболисти с призив да не се събират по заведения и маси. 

"Истината е, че най-добрите мерки срещу коронавируса са на ограничаване. Искам да се обърна към нашите спортистите, които трябва да са пример чрез здравия си разум. Спортните мероприятия без публика не са по-малко интересни. В последните дни мен като лекар ме плаши големият брой футболисти, заразени с COVID-19. А броят им е много по-голям от достигащото до медиите. Тези млади мъже не се разболяват на открито и на тренировка.

За да се заразиш, трябва да си в близък контакт с човек, който говори разпалено или пее срещу теб, и този контакт да продължи повече от половин час. Голяма част от нашите футболисти са се заразили, празнувайки на места, където са имали контакт с много хора. Нереално е да няма футбол. Моля само футболистите да не се събират в заведения и да спазват режим на отстояние и мисъл. Най-лесно човек се заразява, когато е на маса, не носи маска и говори на висок тон", каза проф. Кантарджиев пред Канал 3.

Локо (Пловдив) потвърди, че има заразени с коронавирус

Локо (Пловдив) потвърди, че има заразени с коронавирус

Вижте колко са