Вечното дерби между Левски и ЦСКА се нареди под номер 36 в света според класация на авторитетния британски вестник "Мирър", пишат колегите ни от "Меридиан Мач".

Медията определи Топ 50 на най-кървавите футболни битки в света, като на този етап е публикувала местата от 50 до 31. Прави впечатление, че родното дерби е по-високо оценено от това на Мадрид между отборите на Реал и Атлетико.

"Едно от многото Вечни дерби от цяла Европа. Това българско съперничество се заражда по време на комунистическия режим. Началото му е поставено след два финала за Купата на Съветската армия през 1949 и 1950 година. Двата софийски отбора скоро стават доминиращи сили в българския футбол, а сблъсъците между феновете им са редовни събития. Омразата стига своя връх на финала за Купата на България през 1985 година, когато редица съдийски отсъждания доведоха до масово меле на терена. Това кара комунистическата партия да разпусне и двата отбора, а шестима футболисти получават доживотна забрана да играят. Един от тях е младият Христо Стоичков, но за щастие забраните са отменени и ние можахме да се насладим на головете на Ел Пистолеро за Барселона, Парма и националния отбор на България", пише "Мирър".

ЦСКА се хвали, че е като Барса, Манчестър Юнайтед и Юве с нова придобивка

ЦСКА се хвали, че е като Барса, Манчестър Юнайтед и Юве с нова придобивка

Вижте каква е тя