Народът е казал - рибата се вмирисва откъм главата. След като имаме тази футболна управа, ще се случват такива престъпления спрямо футбола, като това, което видяхме в Благоевград.

Първо видяхме как един клуб, който цяла година не може да спечели дори две победи, благодарение на безумния регламент не отпада поне засега. Второ, видяхме, че в България имаме най-лошото съдийство в света, защото вторият гол на Витоша бе от очеизваждаща засада. А се оказа, че в случая дори байрактарят не е бил виновен, защото вдигнал флага, а главният Тодоров не се съобразил с виждането му. Стават грешки навсякъде по света, затова се въведе видеоповторението и се вижда ефектът от него.

В нашето първенство това няма да се въведе никога, защото ще промени цялостната философия на българския футбол. А тя е пределно ясна - всичко се предвижда предварително. И всеки си има своята позиция в координатната система, от която зависи дали ще живее или умре.

Да, но отпадането на Пирин е смърт за една от важните истински футболни вериги на футбола у нас. Сега цяла Югозападна България, представяна от големите Пирин, Марек, Миньор, от по-малките Вихрен, Велбъжд, Гоце Делчев, Разлог, Рилски спортист, Банско, ще отсъства от картата на българския футбол. Отбори, които са създавали добри футболисти и клубове с горещи фенове, които обичат да ходят на мачове.

Снимка 357882

Източник: LAP.bg

Всички тези марки във футбола се заменят от отбори като Витоша (Бистрица) и подобни на тях, които нямат никаква традиция. Не подценявам усилията на симпатичния Костадин Ангелов, който е сред начетените и образовани треньори у нас. Но някак постижението му да остане за втори бараж е самоцелно.

Снимка 357883

Източник: LAP.bg

Какво ще прави Витоша догодина в елита? Отново ще чака до април да спечели мач, без да победи нито веднъж в редовния сезон. Ако е да правим рекорди за "Гинес", нека да продължаваме по този начин.

Но все пак в БФС трябва да си дават сметка, че опразниха поредния стадион в България. Вместо да връщат хората, те ги гонят. Що се отнася до баража Локомотив (София) - Витоша, то всички, които обичат футбола, трябва да извикат силно: "Само Локо"!

Пирин изпадна, безценна победа за Витоша в Благоевград - 1:2!

Подвиг на Витоша в Благоевград! Пирин изпадна от Първа лига!

Победа за "бистришките тигри", изиграха Мача си на сезона