Бившият играч на Левски и ЦСКА - Пламен Гетов сподели пред "Мач Телеграф", че тази точка за "червените" не може да бъде шампионска, ако те не печелят до края на сезона всяка среща. Той вярва, че в срещата са липсвали положенията пред двете врати и не бива да се обвинява само Ивелин Попов за пропуснатата дузпа в края на срещата.

"Нямаше особено много положения пред едната или другата врата. Липсваха опасностите. Реално едва в края имаше напрежение пред вратата на ЦСКА, когато Ивелин Попов изпусна дузпата. Де факто някои хора са на мнение, че са си изгубили времето да проследят мача. Много хора тръгнаха за София да гледат това дерби и са останали разочаровани за съжаление.

Изглежда, че равенството изглеждаше закономерно предвид липсата на опасности пред вратите на Пламен Андреев и Густаво Бусато. Изключваме дузпата в последната минута, защото Ивелин, ако я беше вкарал, по всяка вероятност Левски щеше да триумфира. Случва се на всеки да изпусне от бялата точка и не бива да се обвинява само един играч, че е пропуснал. Ако вратарят на ЦСКА беше избрал другия ъгъл, топката влизаше. Късмет... Левски могат единствено да съжаляват за това, че не са взели трите точки. Не всеки може да изпълнява дузпи. Трябва психически да бъдеш устойчив, особено в последната минута. Нещата са много, но явно напрежението в Ивелин Попов е било по-голямо. Според мен в такива ситуации вината е в нападателя, защото подценява самата ситуация. Вероятно е прекалено сигурен, че ще реализира, а това може да му изиграе лоша шега.

До този момент от сезона Левски са изпуснали три дузпи в първенството. Това равенство не може да е стъпка напред за ЦСКА по пътя им към титлата, защото разликата им с Лудогорец се скъсява. По-скоро е две крачки назад. За да бъде тази точка за "червените" шампионска, ще трябва да си вземат всички мачове до края", каза Гетов.

Левски пак не успя да победи Жеферсон

Левски пак не успя да победи Жеферсон

Единственото му поражение от Левски бе във финала за Купата през 2022 година