Славия и Пирин завършиха 0:0 в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Мачът се игра на стадион "Александър Шаламанов" и предложи интересни положения, но до гол все пак не се стигна.

Двубоят започна с няколко добри възможности и пред двете врати. В 3-та минута се стига до изключително опасна ситуация в полза на Пирин. Тогава Комано отне топката и стреля, но последва корнер, а след това Светослав Вуцов спаси безпроблемно.

Славия - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Славия - Пирин 0:0 (Развой на срещата по минути)

"Белите" са под напрежение

Едва 2 минути по-късно Славия отговори по подобаващ начин. Владимир Николов шутира силно към вратата, но Максим Ковальов внимаваше и изби топката.

Точно тогава ситуацията на терена изглеждаше, че се промени, тъй като отборът на Славия натисна доста сериозно опонента си. В 8-ата минута Иван Минчев шутира от около 20 метра, но Ковальов улови. 60 секунди по-късно Емил Стоев също отправи удар към вратата, но украинският страж отново успя да предотврати попадение.

Снимка 659608

Източник: startphoto.bg

В 21-ата минута Славия имаше още една възможност. Мартин Сораков напредна към вратата и нанесе удар от около 20 метра, което беше изключително опасно, но Ковальов отново спаси.

Пирин обаче намери начин да парира атаките и в 29-ата минута "орлетата" създадоха добра ситуация. Юго Комано проби отляво и се озова сам срещу Светослав Вуцов и стреля, но изпълнението му бе слабо и Вуцов се справи със ситуацията.

Снимка 659601

Източник: startphoto.bg

В 34-ата минута отново Пирин пробва късмета си. Андрей Йорданов стигна до наказателното поле и нанесе удар към вратата на Вуцов, който успя да избие в ъглов удар.

"Белите" започнаха по-силно втората част. При центриране от корнер съвсем малко лиши Ивайло Марков от това да вкара гол. Той нанесе удар, но топката срещна десния страничен стълб.

Снимка 659602

Източник: startphoto.bg

Славия достигна до още една добра възможност в 63-ата минута. Тогава Венцислав Керчев качи топката на главата на Владимир Николов, а той не се поколеба да стреля към вратата. Максим Ковальов обаче успя да избие в корнер.

В следващите минути темпото на игра спадна и повече интересни положения не се получиха, което пък на свой ред означаваше, че мачът завърши без гол.