Пирин (Благоевград) официално се спаси от изпадане. "Орлетата" записаха безценна победа като гост на Ботев (Враца) с 1:0.

Единственото попадение бе дело на Станислав Манолев, който за втори пореден мач се отличи с много красиво, далечно попадение. В миналата среща между двата тима, Манолев също вкара ефектен гол от разстояние.

Снимка 572553

Източник: https://start-photo.bg/

Ботев (Враца) пък ще има тежък финал на сезона в борбата за оцеляване. Зелените са на 13-ото място с 23 точки, с три повече и мач повече от последния Царско село. Днешната среща бе дебютна за новия треньор на домакините италианецът Дженаро Йецо.

Ботев (Враца) - Пирин, развой на срещата по минути
на живо

Ботев (Враца) - Пирин, развой на срещата по минути

Манолев вкара единствения гол

Срещата започна равностойно. Постепенно "орлетата" взеха инициативата и по-смело поглеждаха към противниковата врата. В 20-ата минута това даде резултат. Станислав Костов овладя дълго подаване и намери Манолев на фланга, който със силен удар от над 25 метра простреля вратата на домакините.

Снимка 572552

Източник: https://start-photo.bg/

До края на полувремето не се стигна до нови положения пред двете врати.

В началото на втората част, домакините поискаха дузпа след като Бодуров скочи за топката, а намиращия се под него Браян Варгас падна, искайки нарушение, но основание за такова нямаше. Три минути по-късно, Бодуров засече с глава центриране на Карачанаков и прати топката много близо до целта.

Снимка 572550

Източник: https://start-photo.bg/

До края на мача гостите бяха по-дейният състав, но така и не се стигна до попадения.

В последните минути опитният Петър Занев получи травма в ръката след като играч на домакините го настъпи болезнено с бутоните.