Административният директор на Локомотив (Пловдив) - Атанас Узунов даде интервю за ТОПСПОРТ.

Бившият футболен арбитър, оставил завинаги следа в българското и международно съдийство, коментира възраждането на Локо, след като клубът бе поет от Христо Крушарски.

Узунов изрази надежда, че скоро Локомотив отново ще бъде там, където му е мястото - сред водещите състави в шампионата на страната.

"Локомотив е и винаги ще бъде фактор. Малко по малко започнахме да си възвръщаме загубеното през годините.

В лицето на г-н Крушарски намерихме своя правилен, точен управник.

Това е, което липсваше на клуба. Виждате, че той първоначално се ангажира само като спонсор на отбора, но в последствие се нагърби с всички проблеми за решаване в Локомотив и нещата тръгнаха в положителна посока на развитие.

Сега е в Аржентина, където освен че гледат футболисти с представители на скаутското звено на клуба, преговаря и за вдигането на свой завод на местна почва.

Естествено, че се надяваме бизнесът му да продължава да се развива с подобни обороти.

Това е нещото, което трябва да се направи по градове и по региони - да се "заразят" силните финансово личности с футбола, за да може те сами да поискат да го възродят и задействат отново.

И преди време казвах - на футбола ни са му нужни единствено средства. Другото си го имаме, ако работим правилно и насочено.

Защо пък съвсем скоро Пловдив да не се превърне във водещ фактор? Виждате, че и в Ботев бяха заявени доста сериозни амбиции. Какво по-хубаво от това? Конкуренцията винаги ражда качество.

При нас се работи за подобряване на базата, както е и в Ботев. Но ние имаме голямото преимущество да разполагаме със стадион. Ще направим каквото е необходимо, за да получи Локо свой стадион, своя база, свои терени, за да може да стартира допълнителното си развитие във всяка една насока.

Много от футболистите ни изживяват нов силен период в кариерите си, след идването на Крушарски и финансовото стабилизиране на клуба.

Един Дани Кики го бяхме почти отписали, смятахме, че няма да претърпи повече никакво развитие, че е стигнал максимума от възможностите си, а се видя, че не е така. Той търси нови и нови върхове.

Защото го има спокойствието. Има я сигурността. Футболистите ни, някои от които бяха отписвани, заради определената си възраст, показаха лидерски потенциал.

Те увличат младите на терена и им позволяват да показват дори и повече от това, което сами са предполагали, че могат.

Забелязва се положителна нотка като цяло във футбола ни. Отделни проблясъци в Русе, други големи градове, които отново милеят за елита. Това няма как да не ни радва.

Повечето развити футболни центрове ще гарантират успехи по места, а и във футбола ни въобще - на европейската клубна сцена и в националния отбор.

Очакванията ми за бъдещето на българския футбол са добри".