Първият Inter Academy Camp Bulgaria вече е в историята. Дебютният детски футболен лагер на "нерадзурите" у нас предложи незабравими емоции на 107 деца от страната и чужбина, които си тръгнаха от китното морско градче изключително доволни от преживянето, но и леко тъжни от настъпилия край на една "черно-синя" приказка.

В продължение на шест дни - между 10 и 15 юли, талантите тренираха под ръководството на специалистите от Inter Academy, на които помагаха изявени български колеги. Децата имаха възможност да се насладят не само на разнообразни тренировки, включващи технически, тактически и кондиционни упражнения, но и да проведат специални тестове на терен, които да покажат какво е моментното им ниво.

Снимка 368815

Източник: Inter Academy Camp Bulgaria

Своите знания на малчуганите предадоха главният координатор на италианския екип Луиджи Майнолфи и колегите му Габриеле Дзанон, Андреа Карнио, Матео Малгарини и Джузепе Фонсека. От българска страна пък за подобряването на уменията на участниците се грижиха Калоян Георгиев, Емануел Луканов, Троян Радулов, Александър Капитански, Станислав Антонов, Ганчо Проданов и Мартин Петков.

Освен в двуразовите тренировки децата имаха възможност да се включат в организирания турнир по Pro Evolution Soccer и специалната игра на Nike, като за най-добрите имаше подаръци, осигурени от партньорите на събитието. С изненади за всеки един участник се включиха и MasterCard и официалният фенклуб на Интер в България, а за родителите се бе погрижил автомобилният гигант Волво.

Финалният ден на Inter Academy Camp Bulgaria приключи със специална хореография, турнир и множество снимки за спомен с организаторите от Сдружение "Бъдеще чрез спорт" и Община Бяла и треньорите на кампа. Най-големи и специални благодарности по време на официалната церемония по закриването на лагера бяха отправени по адрес на кмета на град Бяла г-н Анастас Трендафилов, който съдейства изключително много за благоприятното протичане на детското футболно събитие.

Снимка 368816

Източник: Inter Academy Camp Bulgaria

Стотици снимки, дело на приятелите от Build Video, запечатаха усмивките на всички деца на възраст от 5 до 17 години, които в рамките на шест дни дадоха най-доброто от себе си, за да попаднат сред избраните пет, които ще имат шанс да покажат качествата си по време на Inter Academy Day в Милано. В края на церемонията малчуганите получиха специални сертификати за участие в кампа, а някои от щастливците си тръгнаха с подписани от футболистите на Интер фланелки.

Inter Academy Camp Bulgaria официално бе открит

Inter Academy Camp Bulgaria официално бе открит

Петима италиански и седем български треньори ще работят в следващите пет дни със 107 участници от цяла България и чужбина