Районният съд в Лом отложи дело за хулиганство срещу футболиста на Левски и автор на единствения гол за български отбор в Шампионската лига Мариян Огнянов (21 г.). Причина за отлагането стана неявяването на футболиста и на неговия адвокат в съдебната зала.

Прокуратурата в Лом обвинява Мариян Огнянов, брат му Манчо Огнянов (18 г.) и още четирима младежи от ромски произход от крайдунавския град в проява на хулиганство. На 18 септември 2007 година шестимата нападнали охранителя на ресторант "Валентино" в центъра на Лом Валери Вергилов и му нанесли побой.

Причина за саморазправата станала отправена към компанията забележка да не
ритат машина за бира на входа на ресторанта, която не работела. На 17 септември 2007 година Мариян Огнянов се прибрал от София в родния си Лом, за да участва в честванията по случай празника на града "Вяра, Надежда Любов". Цялата нощ срещу 18 септември той бил с компания в заведение в Лом. Инцидентът станал на разсъмване.

Делото ще продължи на 30 септември, ако шестимата младежи бъдат признати за виновни, то на всеки от тях може да бъде наложена глоба от 500 до 2000 лева.