Министерството на здравеопазването ще има среща с футболните агитки и ще разреши мачовете от новия сезон да са с публика, разбра ТОПСПОРТ.

Но има условие - лидерите на феновете да дадат обещание, че ще спазват всички мерки, които институциите ще им посочат. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов.

По информация на нашата медия до минути се очаква и издаването на заповед на здравния министър, която да регламентира достъпа до стадионите. Премиерът Бойко Борисов е разпоредил издаването й.

Снимка 238152

Източник: LAP.bg

"Ако получим уверение, че ще се спазват всички мерки, ще разрешим публика на футболното първенство", каза министърът, добавяйки, че това е "компромис, който може да бъде допуснат".

Срещата ще е с представители на големите фенорганизации, шефове от БФС, спортния министър Красен Кралев и служители на РЗИ. На нея ще се разпишат и специални мерки, които трябва да се спазват за провеждането на мачовете.

Кралев също коментира днес искането на феновете, което породи реакцията и на министъра на здравеопазването.

Снимка 490468

Източник: ММС

Големи групи от агитките на ЦСКА и Левски написаха писма до премиера, БФС, двете министерства и РЗИ, за да поискат отваряне на стадионите.

"Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Разбира се, ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани", коментира Кралев.

И феновете на Левски поискаха публика на стадионите

И феновете на Левски поискаха публика на стадионите

Поне 30%