Паметна плоча на легендата на ЦСКА Кирил Ракаров (1932-2006) беше открита в градския парк на Павликени, който вече ще носи неговото име, съобщиха от местната общинска администрация.

Възпоменателната проява бе организирана в рамките на тържествата за традиционния празник на града - Петровден, които тази година съвпаднаха с честванията на 65-та годишнината от обявяването на Павликени за град.

Футболната кариера на Кирил Ракаров започва именно в неговия роден град през 1949 година. От 1951 до 1964 година той е десен защитник на ЦСКА и на националния отбор. През този период той допринася за десет шампионски титли на "армейците" и три национални купи (тогава като купа на Съветската армия).

С фланелката на ЦСКА Ракаров достига до четвъртфинал в турнира за купата на европейските шампиони, а с олимпийския национален отбор е бронзов медалист от игрите в Мелбърн през 1956 година.

Ракаров има общо 58 мача и за "А" националния отбор на България, като участва на финалите на световното първенство в Чили през 1962 година, където играе в 2 мача.