Председателят на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз Юрий Кучев обяви, че през следващата година с колегите му ще трябва да измислят нов начин как да процедират при наказанията над клубовете.

Той коментира нецензурните плакати, които бяха опънати по време на дербито между ЦСКА и Лудогорец вчера (1:1), както и последвалите глоби за "червените".

ЦСКА ще плаща 9300 лева глоба след дербито с Лудогорец

ЦСКА ще плаща 9300 лева глоба след дербито с Лудогорец

"Червените" са с предупреждение и за лишаване от домакинство

"Там има много неща, целият мач от гледана точка на етика и феърплей са далеч от истината. Мисля, че е очевидно, от по 1000, 2000 лева... Не съм смятал общо. 300 лева за факли, 2000 лева за хвърляне на пистата, 2000 за бомбичките, за нецензурните 1000, за навлизането на терена на Ел Маестро 1000 лева с една среща със спрени права. Моето мнение е, че явно налагането на глоби за нецензурните плакати и изказвания не играе роля.

Още повече, че имаме изявление на един от администраторите на един от отборите, че тези плакати ще стоят и собственикът ще си плати. Да, делегатът е отишъл при администратора и той му е казал, че плакатите ще останат и собственикът ще ги плати. Говорим за вчера.

Може би в следващото първенство трябва да мислим в друга насока за тези неща. 1000 лева е прекалено лесно и елементарно. Има неща, които са недопустими. Искаме да връщаме на стадионите гражданите, феновете, как ще ги върнем така, не е това начинът. И постоянното увеличаване на глобите не е вариант. Ще обсъждаме с колегите, дано до следващия шампионат да имаме какво да предложим. Ние преди всеки нов шампионат предлагаме нещо ново. Това не е достатъчна превенция, за да не се допускат такива нарушения", каза Кучев пред медиите.

Наказаха Нестор ел Маестро да не води ЦСКА в един мач

БФС не се смили над молещия се Ел Маестро!

Наставникът на ЦСКА няма да води тима срещу Верея