Съдийската комисия към БФС защити рефера Ивайло Стоянов. Той който стана обект на сериозни критики от страна на боса на Славия Венцеслав Стефанов, след отсъжданията си по време на мача между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА.

От СК обявиха, че са разгледали действията на Стоянов и ги намират за точни:

"Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че "помияр" е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище: СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала.

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща "Локомотив" (Пловдив) - ЦСКА, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар. Подробният анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателният удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството. Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях", се казва в официалната позиция на Комисията.

Стефанов призова за оставка на шефа на съдиите и Ивайло Стоянов, те решавали кой да играе в Европа

Стефанов призова за оставка на шефа на съдиите и Ивайло Стоянов, те решавали кой да играе в Европа

"Това са 4-5 зрънца, които винаги могат да съсипят всичко"