Спортът в България няма да бъде временно прекратяван. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов. Той поясни, че спортните мероприятия у нас ще продължат да се провеждат по план, но отново без публика.

Както е известно, в понеделник бе обявено предложението да бъдат прекратени всички спортни състезания в страната ни, но сега след заседание на Министерски съвет е взето решение, това да не се случва.

Спортните и тренировъчните мероприятия са временно спрени само за лица до 18-годишна възраст. Мерките влизат в сила от 27 ноември и ще продължат до 21 декември.

"Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер до 18-годишна възраст, с изключение на международните състезания, които са започнали към дата на влизане в сила на тази заповед. Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните състезания се провеждат без публика. Преустановяват се посещенията във фитнес центровете", каза Ангелов.

Предстои издаването на заповеди от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Българският спорт с Отворено писмо до Бойко Борисов, Костадин Ангелов и Красен Кралев

Българският спорт с Отворено писмо до Бойко Борисов, Костадин Ангелов и Красен Кралев

"Доказано е, че състезателите са едни от най-здравите физически хора"