Бившият международен съдия и административен директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов коментира проблемите със стадионите в града под тепетата. В момента кумът на Христо Стоичков е общински съветник.

"Знаете, че наскоро Общинският съвет удължи срока за осъществяването на инвестиционната програма от концесионера на стадион "Христо Ботев". Надяваме се от едноименния клуб този път да се справят със строителството. Подготвят се търговете за концесии на стадионите "Локомотив" и "Тодор Диев". За двете съоръжения има заявен интерес и дано кандидат-инвеститорите са сериозни.

Що се отнася до стадион "Пловдив", той е голямата ми болка. Знаете, че преди време за него имаше интерес от испанци, които бяха готови да инвестират близо 180 милиона евро в комплекса. За съжаление не се стигна до споразумение с тогавашния кметски екип. Сега се говори, че стадионът може да бъде завършен с 20 милиона лева. Аз лично съм скептичен за такава възможност. Като съдия и футболен човек съм обиколил всички големи стадиони в Европа, че и по света, и ви казвам - за модерно и ефективно съоръжение са необходими доста повече пари. Не вярвам, че градът може да се справи сам с подобна инвестиция", каза Узунов пред "Марица".

Удължиха концесията за строежа на стадион "Христо Ботев"

Удължиха концесията за строежа на стадион "Христо Ботев"

Новата дата е до 13 март, 2020 година. Условията се запазват.