Варианти за развитието на базите на Ботев и Локомотив дискутираха вчера в община Пловдив. Това стана на среща в сградата на местната управа между кмета Иван Тотев и шефовете на двата клуба. „Черно-белите" бяха представени от собственика Христо Крушарски, почетния президент Христо Бонев, административния директор Атанас Узунов и председателя на Съвета на директорите Румен Руйчев. Участие взеха и председателят на Управителния съвет на Ботев Ангел Палийски и административният директор Иван Йотков. Срещата продължи малко повече от час.

"Различното в тази среща бе, че участваха представители на двата клуба за разлика от предишните, когато говорихме с всеки поотделно. Обсъдихме 2-3 варианта за развитието на базите. Клубовете имат две седмици да си изберат вариант. На в април ще проведем втора среща, на която ще дискутираме по-конкретни проблеми", заяви кметът Иван Тотев.

Стана ясно, че не е бил разискван въпросът за развалянето на концесията на стадион "Христо Ботев".

"Общината е показала, че може да помага не само с пари, а и по друг начин", добави градоначалникът.

"За разлика от друг път сега обсъдихме конкретни условия за развитието на базите. Дискутирахме два варианта за стадион "Христо Ботев", по време на разговорите се роди още един. Хареса ни един от тях. Ще уведомим Борда на директорите, въпреки че все още не са прехвърлени акциите. До месец фирмата, която прави одит на строежа, ще е готова с оценката, която ще ни даде яснота колко ще струва довършването на проекта. Искам дебело да подчертая, че не смятаме да правим промени по самия проект. Прави се остойностяване, както и се търсят варианти за сваляне на цените на материали и изпълнители. Разбира се, очакваме и помощ от държавата, но не тя да построи сама стадиона. Очакваме всички институции да ни подадат ръка, след като видят каква маса от хора иска да се върне в своя дом", заяви Палийски.

"Поставихме нашите си условия и се надяваме да бъдат изпълнени. Ние ще бъдем първите, които ще поведем футбола в правилния път. Това, което ще направим, никога не се е правило в Пловдив", каза Крушарски. "Отборът върви възходящо и може да обърка плановете на много хора, ако тръгнем от началото сериозно. Надявам се, че догодина може да покажем нещо и на европейската сцена", добави бизнесменът. "Явяват се "подводни камъни". Знаят къде са слабите ни места и ровят. Няма никаква опасност за лиценза ни. Изплатили сме над 200 хиляди лева стари задължения към бивши футболисти и служители за предните две години. Проблемът е никакъв. С данъчните се договаряме. Плащаме си ежемесечно вноските", добави Крушарски.