Община Пловдив даде срок до 15 май на футболните Ботев и Локомотив да внесат окончателните си проекти за доизграждане на стадионите си, стана ясно от съобщение на кмета на града Здравко Димитров във "Фейсбук".

Крушарски: Стадион "Локомотив" ще стане бижу, сегашната ситуация не променя плановете ни

Крушарски: Стадион "Локомотив" ще стане бижу, сегашната ситуация не променя плановете ни

"Проектите на двете трибуни вече излязоха"

Зико взе отношение по въпроса с двете съоръжения, след като в петък бе обявено, че двата клуба не са подали пълна документация за усвояването на 37-те милиона лева, които правителството им отпусна през март.

От тези пари 25 милиона са за "канарчетата", а другите 12 за "смърфовете".

По думите на Димитров проектът на Ботев включва едва два сектора. От Локомотив пък са готови само с изграждане на трибуна "Бесика".

"Имаме изработена ясна "пътна карта" за доизграждането на стадионите на футболните клубове Ботев и Локомотив. Каквото зависи от нас като община ще бъде направено без забавяне на процедурите", обясни Димитров.

Общината в Пловдив си върна собствеността на стадион "Христо Ботев"

Общината в Пловдив си върна собствеността на стадион "Христо Ботев"

"Предложението за разпределение на отпуснатите от държавата средства ще бъде входирано"

"Двата клуба имат срок до 15 май да внесат окончателните проекти, заедно с финалните количествено-стойностни сметки. След това ще бъдат обявени и обществени поръчки за избор на изпълнители.

"Отдавна съм казал на ръководствата на двата клуба, че за да стартират поръчките, проектите трябва да са окончателни и последващи промени няма да бъдат извършвани", добавя кметът.