Идея да бъде анулиран мачът за суперкупата от следващия сезон обмислят футболният съюз и професионалната лига. Причината е прекалено ниският интерес, особено когато не участват ЦСКА или Левски.

Утре вечер националният стадион „Васил Левски" ще приеме дуела Лудогорец -Берое. Заявени са по-малко от 1000 билета. Поради тази причина ще бъде отворен единствено сектор „А".

Наградният фонд на мача е дебел. Победителят ще получи 30 000 лева, а загубилият - 20 хил. Сумата идва от телевизионния договор. От години двубоят няма спонсор, който да дава награден фонд.

Разходите по организирането на мача са над 40 000 лева - за полиция, наем на арената, медали и купи. Основният довод да се мисли за отмяна на двубоя е и фактът, че заради ниския ни коефициент европейските ни участници стартират много рано в турнирите. И суперкупата се превръща в бреме.

Мачът беше възстановен през 2004 година по желание на клубовете. ЦСКА е рекордьор с четири трофея, като първият е спечелен през 1989 г. Левски има три успеха, Лудогорец - 2, а "Литекс" - 1.