Козмин Моци не е с ореол на терена. Румънецът не е и най-обичаният футболист в България, както каза Ангел Петричев. Защитникът, който даде име на трибуна, има своите футболни демони. Това е ясно. Често пъти играе мръснишки. Още помним как заби бутони в корема и гърдите на Стефан Николич от ЦСКА. Моци често обича да дразни феновете на Левски и на "червените". Те пък не спират да го обиждат, псуват и иронизират. Нормално, когато става въпрос за Цар Футбол на Балканите.

Снимка 273800

Източник: LAP.bg

Но какво направи Козмин Моци снощи, че да заслужи червен картон и да се отпуши такава истерия? Вкара важен гол от дузпа, с който Лудогорец спечели срещу един от конкурентите си за титлата като гост (отново). Щастлив от гола си, застана до вратата и... вдигна ръце. Гледаше към агитката на Левски. Това е! Нито стъпи на пистата, нито си позволи да отиде към феновете, размахвайки пръсти или обиждайки ги по някакъв начин. Застина на място, а сънародникът му Адриан Попа дотича до него и го гушна през корема (който ми се стори доста уголемен още преди празниците, но това е друга тема).

Снимка 418182

Източник: LAP.bg

Част от феновете, които били провокирани, скочиха на пистата и тръгнаха на саморазправа с Моци. Друг от тях, в Сектор "А", започна да скача по тунела при прибирането на Козмин към съблекалните, след като видя червения картон заради... вдигнати ръце след гол. Фенът поскача, пропадна право в ръцете на полицаите, а днес обиколи световните спортни медии. Имам чувството, че тук го възприемаме като някакъв особен вид герой. Трябва ли да бъде така?

Снимка 418181

Източник: LAP.bg

Феновете на Левски били провокирани. През годините те издигаха честитки за рождения ден на Адолф Хитлер, показваха свастики, изрисуваха деца със свастики, правеха хореографии, представляващи сношение. Да, помним с кой женски орган бяха изобразили емблемата на ЦСКА. За част от изцепките им клубът беше наказан солено, за други не съвсем, а за трети въобще не беше наказан.

Снимка 346462

Източник: Фейсбук

Преди години футболистите на Левски празнуваха титлата с тениски, на които пишеше "Аз мразя ЦСКА". Помним още какви ги говореше по адрес на Макдоналд Мукаси бившият "син" защитник Илиян Стоянов-Коловати. Помним средните пръсти на Георги Иванов-Гонзо и Емил Велев-Кокала. Ако това на Моци е провокация, какво е направеното от левскарите във въпросните ситуации?

Снимка 418291

Източник: Фейсбук

Снимка 418290

Източник: Фейсбук

През април, 2017 година, Барселона спечели дербито срещу Реал в Мадрид с 3:2. Успехът дойде в последните секунди с гол на Лионел Меси. Аржентинецът вкара, свали тениската си, обърна я с името към феновете на Реал и я вдигна високо. Не беше изгонен. Съгласете се, че в случая изглежда по-голям провокатор от Козмин Моци.

Снимка 418289

Източник: fc barcelona - фейсбук

Да не би във футбола ни да има нов закон - не може да се радваш, ако вкараш гол на Левски? Не е сериозно...

Козмин Моци: Какво точно направих след гола си срещу Левски? Не съм обиждал никого, мен обиждаха цял мач!

Козмин Моци: Какво точно направих след гола си срещу Левски? Не съм обиждал никого, мен обиждаха цял мач!

Вижте какво още каза той