Лудогорец тотално надигра и разгроми с 4:0 ЦСКА. По този начин вдигна рекордната си пета Суперкупа. Това никой не го отрича, дори и от лагера на "червените". Трябва всичко да се решава на терена, това е спорт, а спортът е чест, феърплей, учи, възпитава децата. Какво виждат те и всички останали? Нищо хубаво у нас... Явно и през новия сезон само ще си говорим и пишем за феърплея на всички нива. Загатна ни го заседанието на Дисциплинарната комисия.

Карлос Сантана е легенда, рок изпълнител и китарист. Алекс Сантана не е легенда. Може и да стане някой ден. В последно време се наби на очи с грозен жест по време на въпросния финал за Суперкупата. Мина покрай капитана на ЦСКА Жеферсон, засмя се и прокара права длан водоравно пред гръкляна си. Знае ли човек, може да се е вдъхновил от съфамилника си Карлос и да е показал нещо като свирене на цигулка. По-вероятно да е жест за рязане на гърлото. Да, точно като онзи, заради който сурово беше наказан бившият голмайстор на ЦСКА Фернандо Каранга. Това действие на Алекс Сантана му струва 3000 лева. И това е! Децата го гледат, клипът не спира да обикаля социалните мрежи. Дано само не е герой за някое дете. Подобно поведение заслужава единствено укор.

Нов сезон, стар аршин... Още колко години ще е така? Едно на ръка, че няма равнопоставеност сред отборите. Един се откроява с финансирането му, което е огромно за родните стандарти. Огромни пари за селекция, огромни за заплати. Може да остават и за друго. Когато нещата стоят така, а отделно нямаш еднакъв аршин и от комисиите, така нареченият хегемон ще е такъв още дълги години. Ще продължи да празнува купа пред 10-20 фенове, както беше след мача срещу ЦСКА за Суперкупата.

Връщаме се на Сантана. Алекс, не Карлос. Нали той е звезда на отбора-хегемон, който не спира да впечатлява Европа и останалия свят? Ами, да се държи на ниво, да спазва поведение. Не е нормално това му отношение. Къде са ръководните фактори в клуба? Защо не драснаха някой ред поне в сайта си, че не толерират подобен тип прояви? Или им харесва? А всички други мълчат. Ако Алекс беше футболист на ЦСКА, още да се вдига вой до небесата от всички страни. Но сега е точно, ясно и коректно. Тихичко е, нищо не е станало.

И през този сезон ще наблюдаваме внимателно подобни ситуации, съдийските решения по време на мачовете, особено на водещите ни отбори. За да вземаме позиция, да казваме истината. Не че ще има голяма полза. Кучетата си лаят, керванът си върви. Тука е така... Година след година, сезон след сезон...

Абониран ли е Лудогорец за праймтайма у нас? Какво стана със Сантана?

Абониран ли е Лудогорец за праймтайма у нас? Какво стана със Сантана?

Няма как тези въпроси да не изникнат на дневен ред