Футболният агент - Николай Жейнов, сподели своето мнение относно промените, които трябва да се осъществят в българския футбол, за да може той да поеме в положителна посока. Ето какво още каза той пред "Silenbet"":

Венци Стефанов: Жейнов да не отваря Кутията на Пандора, не е в негов интерес!

Венци Стефанов: Жейнов да не отваря Кутията на Пандора, не е в негов интерес!

"Знам защо атакуват Петьо Костадинов"

"До момента не съм видял ръководител, който да е поел отговорност и да си е тръгнал, след като се е провалил в решенията си. По тази причина големите клубове обичат да жонглират с феновете си, защото самите ръководители не са убедени в своите решения и в крайния резултат от тях. По тази причина искат да имат подкрепата от феновете, за да не бъдат обвинени, ако се провалят. Ако един човек обаче е убеден в експертността и знанията си, то той ще отстоява позицията си до край. Това е моментът, в който всички ръководители, които са неуверени във възможностите си, търсят подкрепа във феновете, за да може накрая всички да са окаляни.

Николай Жейнов ще съди Венци Стефанов?

Николай Жейнов ще съди Венци Стефанов?

"Предприемам съдебни мерки в своя защита"

Това не се случва само по отношение на феновете обаче. Редица собственици си нямат на идея какво наистина се случва в клуба им. До тях достига само избирателна информация и в един момент се казват само неща, които да се харесат на собственика, а през това време всичко в клуба е едно блато.

Не съм заявявал, че бих се кандидатирал за президент, но по-скоро бих влязал като член на Изпълкома в зависимост от това кой е президент и ако видя, че има добри идеи, които съвпадат с моите виждани. За мен не е фикс идея обаче да участвам в управлението на футбола в България, то трябва да дойде от само себе си. Трябва хората и президентът да те изберат. Ако всички сме на една вълна, имаме обща цел и общи виждания, то тогава се виждам в подобна функция. Ако всичко обаче отново ще е на лобита, то категорично бих се отдръпнал. До момента не съм видял един кандидат за президент на БФС да излезе с програмата и името си, всичко беше само някакви подмятания.

Николай Жейнов след коментар на Павел Колев: Да си от мъжки пол е въпрос на биология

Николай Жейнов след коментар на Павел Колев: Да си от мъжки пол е въпрос на биология

"А да се държиш като мъж е въпрос на характер!"

Трябва да отпаднат зависимостите, независимо дали към футболни президенти, или други президенти. Това е първостепенно. След това трябва да видим правилните хора да заемат правилните позиции. Хора, които имат умения и могат да ги приложат. За тази цел е нужен правилен подбор. Не на последно място е задължителна честността и откровеността към цялата футболна система като цяло".