Футболният агент Николай Жейнов бе гост в предаването "Домът на футбола". Импресариото коментира редица теми, свързани с пандемията от коронавирус и влиянието на заразата върху футбола. 

Жейнов е на мнение, че Стилиян Петров е обединяваща фигура. Както е известно, Стенли е сред вариантите за нов президент на БФС. 

"Такава пандемия в света досега не е имало, светът е спрял, футболният бизнес в момента е замрял, очакваме да има скоро развитие и да се завърнем. 

Николай Жейнов: Готов съм на диспут с Колев, но да покаже как се харчат парите в Левски!

Николай Жейнов: Готов съм на диспут с Колев, но да покаже как се харчат парите в Левски!

"Това е единственото ми условие"

Далеч съм от мисълта, да давам съвети, между всички клубове трябва да има консенсус, БФС търси също подкрепа от всички клубове, форматът и всичко, което последва, и ФИФА и УЕФА не взимат окончателно решение, всяка седмица нещата се променят. Белгийското първенство беше прекратено, а федерацията в момента търпи критики за това. 

Всички федерации искат да има определяне на победител на спортно-технически принцип, и ФИФА и УЕФА искат да излязат от възможността от това да има дела срещу тях. Вероятно има отбори, които се борят за оцеляването си, или за място в Европа, при прекратяване може да има заведени дела от недоволни клубове, всички в момента казват, че първенствата трябва да се доиграят, ще се даде възможност на клубовете да излязат от сегашното положение. 

Бих дал предложение или мнение, да се доиграят двата кръга оставащи от редовния сезон, както и полуфиналите и финала за Купата, след това през август да се изиграят плейофите и през март да се обърне първенството. Така клубовете ще успеят да се съвземат, преминаването към тази система ще ни даде предимство, тъй като в европейските клубни турнири ще сме готови. Няма да има и оправдания за заледени терени. Ако всички отбори се консолидират около това мнение, да се погледне от всички страни. Свършването на първенството в края на ноември ще даде възможност, през декември и януари да се подписват договори с играчи за 10 месеца. Лично за мен това е вариант, но клубовете да кажат мнението си, може да има клубове и против, но нека те си кажат мнението. 

Когато Витоша Бистрица се спаси с един мач, гледайки формата, имаше хора, които казаха, че това е несправедливо, но всички преди старта на шампионата са подписали тези условия на първенството. 

Николай Жейнов към Павел Колев: Информира ли ФИФА и ЕСА, че си пропуснал да застраховаш Левски?

Николай Жейнов към Павел Колев: Информира ли ФИФА и ЕСА, че си пропуснал да застраховаш Левски?

Футболният мениджър продължава словесната война с изпълнителния директор на Левски

Трансферният период е най-малкото нещо, което може да притесни футболните хора, говорим си с колеги да се предложи да се удължи трансферния период, но това още не е решено. Клубовете имат голямо право да искат играчите да намалят заплатите си, в Испания имат 2 или 3 клуба с положително салдо, малко са клубовете, които могат да се справят със загубите си в момента. Трябва да се създаде консенсус между двете страни, между клуб и играч. Всеки един футболист има различна история, това е въпрос на морален акт. Това е въпрос на комуникация между клуб, играчи, мениджъри. Всички отбори имат проблеми, това е нормално по време на тази пандемия, всички са засегнати, но трябва да си помогнем всички страни, за да излезем от ситуацията. 

Нямам футболист, който да е отказал да си намали заплатата в Левски, в Левски имам един играч това е Ивайло Найденов. Неразбирането от негова страна на това което искам да кажа, явно той не разбра какво съм искал да кажа, нормално е да си изкажа мнението. Ще изчакам диспута с него. 

Четейки устава на БФС ще е много трудно външен човек да спечели избора за президент на централата. Това е събирателна фигура, важен е екипът, Изпълкомът, комисиите, не е важно точно човекът. Трябва да са доказани хора, които да вземат решения. Или се променя всички, или си остават нещата. Стилиян Петров е обединяваща фигура, важно е всички хора, които са под президента да са опитни, авторитетни, хубаво е да бъдат спортни личности. 

Нека разбираме футбола като една игра. Фен съм на Нефтохимик, не съм имал тежки проблеми с хора от футболния съюз. В България не са много възможностите, правя доста повече неща в Европа, отколкото в България, тук нещата са повече имиджови", заяви Жейнов.

Николай Жейнов захапа Павел Колев: Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти - на заплата

Николай Жейнов захапа Павел Колев: Аз от 20 години съм на свободния пазар, а ти - на заплата

"Цитираш само това, което искаш и подбираш примери, които са ти удобни"