За първи път от повече от 12 години Хебър (Пазарджик) се завръща в професионалния футбол на България.

През 2007 година Хебър изпадна от тогавашната Б група, а в един период дори спира да съществува.

"Това, което се случи, се чакаше доста години. 12 години Хебър не беше в професионалния футбол, виждам много щастливи лица, радвам се, че това се случи с мен като треньор. Беше много тежко, тази група е много силна, няколко отбора могат спокойно да играят във Втора лига.

Благодаря на футболистите, тъй като аз когато дойдох тимът беше загубил в Панагюрище от Оборище, идваше мач с Вихрен Сандански, взехме го, това вдъхна самочувствие на играчите, надиграхме тотално Оборище в Пазарджик, когато разликата беше 4 точки, вдигнахме играчите ментално след поражението от Оборище, те тренираха много добре, раздават се", коментира треньорът на тима Николай Митов пред "Диема спорт".

"Това е едно от постиженията, изпълняваш целта, доста значим успех за мен, вкарваш тима в професионалния футбол. Тази група се доближава до Втора лига. Пет-шест отбора спокойно могат да играят във Втора лига", добави той.

"В България има злоба и завист, тази крайна цел ни коства много, и с Вихрен, и с Оборище надиграхме съперниците", каза още Митов.

"Хебър има базата, за да се получи нещо трябва да има база, съгласих се да дойда и заради базата, много отбори могат да ни завиждат, школата се развива, тъй като много деца идват, защото има къде да тренират.

Трябва да играем добър футбол, да запазим отбора в професионалния футбол. Дал съм дума, казал съм, че ще бъда тук, искам да изпълня този план, който сме изградили", добави наставникът на Хебър.

Николай Митов взима двама юноши на Левски в Хебър?

Николай Митов взима двама юноши на Левски в Хебър?

Става дума за Янко Ангелов и Асен Георгиев