Новият вратар на Арда (Кърджали) Николай Банков даде интервю за официалния сайт на клуба. Ето какво каза стражът:

Ти си първото ново попълнение, а вече направи и няколко тренировки с отбора. Какви са ти впечатленията?- Първите ми впечатления са, че всичко е на много високо и много   професионално ниво. С повечето момчета се познаваме, играл съм с тях и мисля, че няма да имам проблеми с адаптацията с отбора.

Какво те накара да избереш Арда?- Перспективата на отбора, това е млад отбор, който тепърва започва да пробива във футбола и това, че Арда иска да се докаже и да бъде фактор в българския футбол.

Сигурно знаеш каква еуфория бе с влизането на отбора в Първа лига, сега вниманието ще е още по-насочено към клуба.- Това още повече може да ни мотивира и да ни накара да покажем на тези хора, че отборът заслужава да е в елита на футбола в България.

Със Стамен Белчев се познавате, сигурно сте провели разговор, какво ще изисква той от теб?- Да, познаваме се. Работихме заедно в отбора на Хасково. Водихме разговор, но тепърва той ще ми каже какви са неговите изисквания към мен като вратар и се надявам да оправдая доверието, което ми гласува.

Арда (Кърджали) ще домакинства на "Лаута"

Арда (Кърджали) ще домакинства на "Лаута"

Утре от 11.30ч. в Амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна" ще бъде изтеглен жребият за новото футболно първенство на Първа лига

Познаваш ли се с Иван Караджов и с треньора на вратарите Стоян Колев и каза ли ти Колев на какво трябва да наблегнеш?- С Иван Караджов не сме играли заедно, но се познаваме. Той наистина е един много добър вратар, а това ще е от полза на отбора, защото ще се вдигне конкуренцията между нас двамата. Също така това ще ни направи и нас по-добри, а и ще затрудни треньора в избора за титулярен вратар.

Кажи нещо повече за теб, кой ти е любимият вратар?- Петър Чех за мен е номер едно, но за съжаление май тази година му беше последна. Но сега според мен Мануел Нойер ще е на върха, макар че последната година той имаше доста контузии.

Ники, защо избра да станеш футболис?- Интересен въпрос. От много малък, мисля, че от 7-8 годишен бях по цял ден навън с топката, на площадката и това се превърна в любов. Малко по-късно си казах, че това е моята, мечта да стана футболист.

Какво би казал на феновете, защото те подкрепят отбора във всеки един мач?- Бих им казал да са търпеливи, защото това, което отборът го постигна за две години от Трета лига до Първа лига наистина е трудно. Сега ще ни бъде нужно време и подкрепа от тях за да покажем това, което ние наистина можем.

Познаваш ли се с другите футболисти в отбора?- Да, познавам се с повечето от тях. Приеха ме нормално.

Двама нови тренират с Арда

Двама нови тренират с Арда

Новакът в Първа лига вече се готви в Разлог