Старши треньорът на Царско село Никола Спасов деда интервю преди заминаването на отбора за Велико Търново. Съставът дебютира в efbet Лига с гостуване на Лудогорец.

Г-н Спасов, дебют на Царско село в efbet Лига, има ли тръпка с чисто нов отбор срещу шампиона на България?

- Естествено, че има тръпка. Има и нормалното напрежение преди мача. Това е едно приятно усещане. Първи мач срещу шампиона.

Царско село привлече Мартин Кавдански

Царско село привлече Мартин Кавдански

За последно той бе част от Ботев (Враца)

Готов ли е отборът за старта на шампионата?

- Като селекция - да. Доволен съм от нея. Не съм доволен, че имахме много малко време за тренировки. При нас дойдоха 9 нови играчи в различни моменти от подготвителния период. Физически не са подготвени еднакво и адекватно. Това е леко притеснително, защото за първия мач със сигурност няма да сме на 100%, както аз искам.

Лудогорец ще играе срещу Царско село между два мача в Европа, от които загуби първия. Дали това ще е добре за вас?

- До някаква степен е добре. При всички положения смятам, че Лудогорец няма да използва всички най-добри футболисти, с които разполагат. Не казвам титуляри и резерви, защото там няма такива, а има добри футболисти. Ще е еднакво трудно.

Никола Спасов отхвърлил предложението да бъде треньор на Ботев (Пд)

Никола Спасов отхвърлил предложението да бъде треньор на Ботев (Пд)

Решил да остане лоялен към собственика на Царско село - Стойне Манолов

Има статистика, която показва, че когато Лудогорец стартира срещу новак в елита, трудно печели. Осланяте ли се на нея?

- Определено не. Просто това е една статистика и история, която сигурно има своите логични обяснения. През всички години Лудогорец участва в Европейските турнири. Не във всички години те са били еднакво добре подготвени за старта на шампионата. Надявам се, че и тази година може да се случи нещо такова - да изненадаме Лудогорец, но в крайна сметка каквото дойде.

Имате ли притеснения от съдийско естество?

- Лудогорец имат толкова добри играчи и отбор, че не се нуждаят от помощ от съдията. При всички положени съдиите искат или не се съобразяват по някакъв начин, че свирят на Лудогорец. Аз обаче се надявам и съм уверен, че те няма да повлияят на крайния резултат.

Бразилец впечатли Никола Спасов

Бразилец впечатли Никола Спасов

Царско село ще предложи договор на Густаво Роса