Един от големите началници на проекта ВАР във ФИФА Майк ван дер Руст пристига в петък в България, за да инспектира как върви работата по въвеждането на технологиите в еfbet Лига.

Ван дер Руст ще остане четири дни - от петък до понеделник, за да види как работи системата в тренировъчни условия в България.

Съдийската комисия скочи на Венци Стефанов: Няма да толерираме подобен тип унизителни изказвания

Съдийската комисия скочи на Венци Стефанов: Няма да толерираме подобен тип унизителни изказвания

Вижте съобщението на комисията

Въпросният служител на световната централа най-напред беше ръководител на проекта ВАР в Нидерландския футболен съюз, а от месец март 2019-а година премина към ФИФА и и там отговаря за всичко, което е свързано със съдиите за видео-асистенция.

В семинара, който стартира в Националната футболна база Бояна, ще вземат участие 18 главни съдии и 18 асистенти. С тях са и двете международни реферки сред дамите Християна Гутева и Павлета Рашкова. Всички те ще бъдат и на терена, и в кабинката на ВАР. На самия пулт могат да бъдат двама главни съдии, както и главен и помощник, но не и двама асистенти, пишат колегите ни от "Новспорт".

Съдиите ще тренират в контролни мачове на юношеските отбори от Елитните групи, които днес бяха събрани за инструктаж. Става дума за отбори до 19 и до 17 години, върху които ще бъде тествана системата Hawk-Eye за първи път. Минитурнирите на юношеските отбори с обучаваща цел ще продължат 10 дни - от 18-и до 28-и февруари.

Венцеслав Стефанов обобщи: Има дузпа за Славия, има ръка в наказателното поле, има нарушение преди гола...

Стефанов обобщи: Има дузпа за Славия, има ръка в наказателното поле, има нарушение преди гола...

"И пак питам защо този съдия свири на ЦСКА два поредни кръга?"

Единствено не присъстват на инструктажа Георги Кабаков и Станислав Тодоров. Кабаков е преминал вече обучението във ФИФА като съдия от категория 1 за промоция в Елит, а Тодоров е близо до навършване на пределната възраст за международен рефер. Той ще бъде обучен как да работи с колеги от стаичката, но самият той няма да бъде поставян на монитора в пулта.

Последната среща на Ван дер Руст с българските съдийски шефове е била през есента, но онлайн. Тогава той е направил обучение с онлайн-лекция на съдийските наблюдатели, а също така и инкструкторите в България: Радан Мирянов, мениджърът по въвеждането Петър Петров, Веселин Мишев, Николай Йорданов, Иван Вълчев, Милко Николов.

Спряха временно правата на Ивайло Стоянов

Спряха временно правата на Ивайло Стоянов

Сватбата си навлече гнева на ФК ЦСКА 1948 и Царско село