Националният стадион "Васил Левски" се нареди до водещите спортни  съоръжения в Европа, след като въведе в експлоатация една от  най-модерните системи за видеонаблюдение.

В резултат на съвместната работа на екипа на Национална спортна база, която управлява стадиона и фирмата "Сектрон", която реализира видеонаблюдението, бяха монтирани над 100 допълнителни камери към съществуващите до момента. Те са с висока разделителна способност (4K) и могат да осигурят необходимата видимост, без значение от  метеорологичната обстановка, разстоянието, или евентуални ефекти от фойерверки или други заслепителни пиротехнически средства. При заснемане, всяка една оперативна точка има достъп от 3 различни ъгъла. Новата система за видеонаблюдение отговаря на всички европейски стандарти, а също така и на изискванията на ФИФА и УЕФА. Чрез нея  всичките 41 500 места на стадиона вече могат да бъдат наблюдавани от  органите на реда. Под видеоконтрол са още подстъпите към съоръжението  и всички входове.

Снимка 474700

Източник: ММС

С новата система за видеонаблюдение от Национална спортна база ще  гарантират безопасността на зрителите и участниците в мероприятията,  провеждани на стадиона. Оперирането на камерите ще се осъществява от  изградената за целта зала за наблюдение, която е оборудвана с  професионални монитори с висока резолюция и необходимия брой  устройства за моментен запис на кадрите. Ако има нарушение, то може да  бъде гледано в три различни времеви диапазона.

Системата вече е в пълна експлоатация като за един час запис използва  6 терабайта дисково пространство. При което и да е мероприятие на  стадиона, тя ще работи с пълния си капацитет. Завършен бе и проектът  за видеонаблюдение на публичния паркинг на Национална спортна база,  който се намира от страната на сектор "Г" на стадиона.

Снимка 474701

Източник: ММС

Независимо от тежките условия заради извънредното положение НСБ успя  да модернизира базите си в София - "Арена Армеец", национален стадион  "Васил Левски" и зала "София". На трите обекта бяха значително  подобрени звуковите системи, както и тези за контрол на достъпа.

Красен Кралев: Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови и да даде надежда за бъдещето

Красен Кралев: Днес повече от всякога спортът може да вдъхнови и да даде надежда за бъдещето

Кампанията е на организация "Мир и спорт"