Протест пред сградата на Българския футболен съюз в Бояна ще се проведе в четвъртък. Организаторите на мероприятието изпратиха отворено писмо до медиите, чрез което дават информация за него.

Ето какво се казва в писмото:

"Бихме искали да ви уведомим, че в четвъртък (31.03.22 г.) в 17:00 ч. пред Националната футболна база в Бояна, гр. София, организираме общонационален протест срещу управлението на Борислав Михайлов. Планирано е затваряне на Околовръстен път, одобрено от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Крушарски: Ще организирам нов конгрес, ще събера 400 клуба

Крушарски: Ще организирам нов конгрес, ще събера 400 клуба

"Това сега е хаос"

Протестът ще е мирен и ще спазим всяка буква на закона, но и ясно ще заявим позицията си - беззаконието трябва да спре! Дойде моментът да се изправим срещу статуквото - обединени и заедно. Време е да се противопоставим и да кажем "Край!" на своеволието. Инициативата е на клубовете, които се обявяват "за" промяна в управлението на БФС. Дистанцираме се от клубни пристрастия, защото в името на каузата е важно да бъдем заедно и обединени.

Вярваме, че този път е възможно да застанем рамо до рамо. Затова и призоваваме всички клубове, които търсят промяна; всички фенове, без значение от клубната принадлежност, но милеещи за любимата игра; всички хора, които искат да гледат качествен продукт - присъединете се към нас. Нека загърбим пристрастията и действаме заедно за общата кауза. Каузата БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛ.

Нека се обединим в името на клубовете, които бяха неправомерно изключени от системата на БФС, защото имат различно мнение и си позволиха да го изкажат. Нека се обединим в името на децата, на които беше забранено да практикуват любимия си спорт. Нека се обединим в името на бъдещето на българския футбол.

Поздрави,

Клубовете, борещи се за справедливост".