Двама футболисти от набор 1998 в столичния ФК София - Костадин Христов и Веселин Аврамов, в края на месец май отиват на проби в Атлетико (Мадрид), научи Viasport.bg от треньора на двете момчета Васил Петров. През миналия месец Петров бе на стаж в академията на "дюшекчиите".

Костадин Христов (на първия ред в средата) играе като опорен халф, той е от Пловдив, където се е подвизавал в Ботев и Локомотив. Полузащитникът е получил официална покана за тестове от Реал (Мадрид), но е продпочел да си пробва късмета при "червено-белите".

Веселин Аврамов (втори от дясно на ляво на II ред) пък е ляво крило, вече три години е част от ФК София. Всеки мач на отборите от школата на "столичаните" се заснема с камера. Една от целите е по този начин да се правят видео визитки на момчетата.

Интерес от чужбина има към Калоян Христов и Момчил Иванов от същия отбор. Наблюдават се и футболисти от възраст 1999 и от старшата на ФК София.

По думите на Петров вниманието са привлекли дошлият от Етър (Велико Търново) Антоан Хай Ван (роден 1999 г.) и Мартин Самарев (1997 г.), който пък е кадър на Славия.