Феновете на Лудогорец се обърнаха към Дисциплинарната комисия на БФС с молба да бъдат взети мерки относно жестовете, които футболистът на ЦСКА - Николай Бодуров, отправи към Върджил Мисиджан по време на мача между двата отбора.

Двубоят завърши при резултат 3:2 в полза на българския шампион, а привържениците са предоставили като доказателство и видеоматериал от който се вижда, че националът заплашва холандеца с жест, популяризиран в България от Фернандо Каранга.

Дисциплинарната комисия глоби Лудогорец с общо 5300 лева

Наказаха Върджил Мисиджан заради провокацията му към феновете на ЦСКА

Сурова санкция има и за старши-треньора на Лудогорец - Димитър Димитров

Публикуваме декларацията на феновете на Лудогорец без редакторска намеса:

"До Дисциплинарната комисия към БФС в състав:

1. Юрий Кучев - Председател

2. Георги Камишев - Зам. Председател

3. Минко Брайков

4. Валери Апостолов

5. Никола Попмиланов

6. Ромил Златанов

7. Георги Георгиев

Ние, феновете на ПФК Лудогорец, винаги сме уважавали законите, нормите и нормите. Затова и смятаме за необходимо и отговорно да ви сезираме за непристойното поведение, което е в разрес с разоредбите на БФС и комисията по "Етика и Феарплей". По конкретно- чл. 8 изр. 15 "- използване на дързък, обиден или оскърбителен език или жест" на футболиста на ПФК "ЦСКА- София" Николай Бодуров. Видно от приложените видео материали се вижда как той отправя закани и обиди към футболиста на ПФК "Лудогорец" Върджил Мисиджан. Като освен вербалните заплахи, той отправя такива и чрез жест станал популярен от друг футболист на ПФК "ЦСКА- София". Силно се надяваме, че този сигнал ще бъде разгледан и ще бъде взето решение, кореспондиращо на възникналото обстоятелство. Приложено изпращаме два видео материала

Предварително благодарим за вниманието Ви!".

ЖЕСТЪТ НА БОДУРОВ: