Нападателят на ЦСКА Жуниор Мораеш спечели приза "Футболист на футболистите" за сезон 2011/12.

Бразилецът събра най-много гласове в гласуване на всички футболисти и треньори от А и Б група. Подгласници на Мораеш станаха Христо Янев от Литекс и капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров. Победителят получи плакет и картина от български художник, които му бяха връчени от президента на Синдиката на професионалните футболисти Дончо Донев.

На официална церемония целия футболен елит се беше събрал, за да покаже уважение към призьорите. В другите категории най-добър треньор стана Димитър Димитров - Херо, като негови подгласници са бившият наставник на Берое Илиан Илиев и колегата му от ЦСКА Стойчо Младенов.

За най-добър млад футболист играчите избраха Георги Миланов от Литекс, като почетната стълбичка допълниха вратарят на Левски Пламен Илиев и играча на ЦСКА Антон Карачанаков.

За "Кавалер на честната игра" беше избран тима на Черноморец Бургас. За "Цялостен принос към футболната игра беше отличен ветеранът на Левски Христо Йовов.

Наградата за мъжество и характер отиде при юношата не Левски Дарин Тодоров, която претърпя изключително тежка катастрофа през 2010 година