Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри, че ако се приеме решението за нов национален стадион, то той със сигурност ще бъде построен в София.

"За нов национален стадион? Това решение не е взето още. Министър-председателят е мислил много дълго по този въпрос. Чакаше се лек полъх на подем в националния отбор по футбол, за да се подеме тази тема. Без големи звезди надиграхме отбори, които като индивидуалности са по-добри от нас, но като колектив сме по-добри. Като има успех, трябва да има подкрепа. Изказването на премиера Борисов е точно навреме.

Бойко Борисов: Догодина може да извадим 100 милиона и да направим изцяло футболен стадион

Бойко Борисов: Догодина може да извадим 100 милиона и да направим изцяло футболен стадион

"Избушиха и откраднаха стадион "Васил Левски", каза той

Стадионът, разбира се, ще бъде в София. Рано е още да коментираме къде ще е теренът. Коментирахме с г-жа Фандъкова. От 1990 година насам държавата абдикира по отношение на футболните клубове. Направиха се сериозни изследвания на децата и юношите. Футболният съюз се справя прекрасно. Един анализ от старши треньора на националните отбори. Всичко се вижда в тези лагери. Технически и тактически сме на много високо ниво, но физически сме на слабо ниво. Вижте как Божидар Краев е израснал физически в Дания.

Четох изказване на Мисиджан, който каза в България тренирахме по-лекичко. Бербатов беше казал - всичко е супер в Леверкузен, но малко не им издържам на тренировките. Важно е как да убедим нашите треньори да обръщат внимание на физическата подготовка.

Министър Кралев: С този сребърен медал на Световното даваме сериозна заявка

Министър Кралев: С този сребърен медал на Световното даваме сериозна заявка

"Художествената гимнастика – това е федерацията, която работи най-добре от всички"

Грешката с АД-та изключва помощта на държавата. Първото - трябва да се оправи собствеността на спортните бази и стадионите. Опитваме се с новия закон за спорта - тези клубове да могат да получат стадионите за по-дълъг срок. Ако построиш стадион за един клуб, трябва и за другите.

Много е трудно да бъдеш президент и собственик на футболен клуб. Всичко минава през собствеността на тези бази. Оправихме осветлението и тревното покритие на такива бази. Иначе нов стадион на клуб струва 40-50 милиона. Давам за пример Варна, в чийто проект първоначално участвах и аз. Стадионът на Славия също е направен са апорт на земя. Когато ти си собственик на съоръжението, държавата не може да направи нищо. Обмисляме вариант да се даде много сериозна финансова подкрепа за детско-юношеския футбол. БФС трябва да измисли начин как да даде тези средства, като нито един лев няма да отиде за чужденци. С БФС имаме отлична координация. Трябва да се тръгне от школите. Направихме тестово, резултатите са добри и сега може да се продължи.

Стадион "Пловдив" е фантастичен стадион, но 25 години, когато не правиш нищо, много трудно е в рамките на 7-8 години, откакто г-н Борисов е премиер, да покриеш всички дупки.

Бойко Борисов към националите: Гледат ви деца, вие сте символи, изключително важни!

Бойко Борисов към националите: Гледат ви деца, вие сте символи, изключително важни!

"Дойдохме тук, за да пожелаем успех на нашите момчета, заради които се пълнят залите в България"

Трябва да се развържат ръцете на кметовете, на областните управители, да могат по-практично да разполагат със средствата. Спортната инфраструктура е социален проект. Данък сгради и такса смет, а от тяхна страна няма никаква инвестиция в спортните бази.

На финала сме за новия Закон за спорта, до седмици той ще влезе в сила. Няма никакви обструкции от никого, но не искаме претупано нещо да влезе в пленарна зала. Спортът не трябва да бъде зависими от една политическа сила.

Законът за футболното хулиганство? Защо бързахме, като не сме готови? Това е много сложна материя. Становището на г-н Радев е МВР да излезе от охраната на спортните състезания и срещи. Няма как стюардите с голи ръце да се изправят срещу хулиганите. Трябва да се засили носенето на лична отговорност. Санкциите са огромни за клубовете, агитките го правят дори умишлено срещу ръководствата. Трябва МВР да лишава хулиганите от права да посещават мачове. Трябва да завишим правата на МВР, а не да ги занижим, както от там иска", коментира Красен Кралев в интервю за "Дарик" радио.