Министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори относно кандидатурата на България в коалиция с Румъния, Гърция и Сърбия за домакинството на Евро 2028 и Евро 2032.

Кралев даде яснота относно плановете за строеж на три или четири стадиона с капацитет от 30 000 зрители.

Министрите на младежта и спорта Кралев и Рахимов обсъдиха възможности за съвместно сътрудничество между България и Азербайджан

Министрите на младежта и спорта Кралев и Рахимов обсъдиха възможности за съвместно сътрудничество между България и Азербайджан

По време на разговора двамата министри споделиха своя опит в организирането и провеждането на международни първенства

"Забавихме се малко, защото имаше избори в Гърция и Румъния през лятото. Всичко е наред и през средата на октомври предстои среща в Букурещ. Там ще имаме по-голяма яснота.

В Румъния няма промяна, в Гърция изчакваме, защото има промяна. Даваме време на министъра да се запознае. Чакаме с нетърпение тяхното становище.

Гърция бяха инициаторът за издигането на тази кандидатура. Изключително важно е те да поддържат тази позиция.

Стартира Европейската седмица на спорта

Стартира Европейската седмица на спорта

Входът за всички събития от спортната седмица е свободен

Нашата позиция е да кандидатстваме за Европейско първенство, защото там имаме реални шансове за 28-а или 32-а година. На нас ще ни отива повече.

По-малък е капацитетът на стадионите. Три или четири стадиона с капацитет от 30 000 души могат да бъдат построени. Имаме и инфраструктурата. Важното е да имаме подкрепата от другите държави в тази коалиция", каза министър Кралев.

Красен Кралев:  Браво, Тайбе и Радослав! Гордеем се с вас

Красен Кралев: Браво, Тайбе и Радослав! Гордеем се с вас

"Нашето момиче им шанс за Олимпийската титла"