Бившият президент на Българския футболен съюз Валентин Михов коментира състоянието на българския футбол. Ето какво каза бившият шеф на ПФЛ пред Sportal.bg:

"Нямаме кадри, това е. В крайна сметка всичко се решава на терена. Ако Емо Костадинов не беше вкарал великия си гол в 90-ата минута, аз и Пената ли трябваше да го вкараме. Ние сме отстрани, футболистите са тези, които изковават победата на терена. Ако не бяхме спечелили онази вечер, нямаше да искам смяна на Димитър Пенев. Вечерта в Париж е следствие на цялата квалификационна кампания, а и мисля, че един старши треньор трябва да получи кредит на доверие - поне три години да работи спокойно, за да може да наложи идеите си.

Еуфорията от Световното първенство в САЩ продължи 4-5 месеца след финалите. След това започнахме да се делим, започнаха личностни войни - този срещу онзи и т.н.

Валентин Михов: Трябва да се работи с феновете, сред тях има много свестни хора, корупцията ни е чужда

Вальо Михов: Трябва да се работи с феновете, сред тях има много свестни хора, корупцията ни е чужда

"За уредени мачове трябва да има доказателства"

Факт е, че за това време Франция стигна до две световни титли. При нас нещата не се развиваха така. Проблемът беше, че не направихме плавна смяна на поколението.

Ицо и останалите бяха големи футболни личности, чието самочувствие имаше покритие, разбира се, но какво стана след като прехвърлиха зенита си?! Трябва да гледаме напред, да не живеем само в спомените, макар че ми е приятно да си припомням кадрите от "Парк де Пренс". До терена беше Мишел Платини, който беше в шок. Видях Папен да плаче, никой от френската делегация не ни поздрави след мача. А старият президент на френската федерация отишъл на следващата сутрин с бутилка шампанско в централата им, за да пият за класирането на Франция. Бил изключил телевизора в 80-ата минута и не разбрал, че сме ги били", каза Михов.

Валентин Михов: Боби Михайлов създаде лоби на България пред Европа и докара пари от УЕФА

Валентин Михов: Боби Михайлов създаде лоби на България пред Европа и докара пари от УЕФА

"Не можем да отречем приноса му"