Кандидатът за президент на Българския футболен съюз - Михаил Касабов говори предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт дни преди Конгреса, който ще се състои на 15-ти март.

Касабов, който е част от структурите на родната централа от дълго време, изложи своите идеи и изказа мнение по наболели проблеми на играта у нас. Той допълни, че ако бъде избран за президент на БФС, ще продължи програмата, която се развива последните две години под ръководството на Георги Иванов - Гонзо.

Левски загърбва Гонзо и застава зад Касабов

Левски загърбва Гонзо и застава зад Касабов

За президент на БФС

"В продължение на 28 години като вицепрезидент отговарях за международната дейност. Там бяха моите усилия и аз не съм се месил. Сега виждам, че някои неща могат да бъдат променени, но само с екип. Сам няма да мога нищо. Смятам, че мога още малко да допринеса за промени в българския футбол", сподели Касабов.

"Българският футболен съюз вече работи по една програма от две години под ръководството на Георги Иванов и неговия екип. Има напредък. Тази програма ще продължи, ако бъда избран. Това е сигурно. Освен това аз имам идея да прехвърлим постепенно много от администрацията на първенството към професионалната лига", допълни Касабов.

"Моето мнение е, че българският футбол не е толкова зле, колкото го изкарват някои хора. Да не забравяме, че националният отбор е една малка част от Българския футболен съюз. Всеки уикенд се играят между 800 и 900 мача в различните първенства. Това е огромна работа и огромна структура. Трябва да се администрира, това не е толкова лесно. Не е само националния отбор. Има много, много футбол, който се играе в България. Положителното е повече от това, което отчитам като лошо.

Бяха направени и много хубави неща. За мен е много важно да има ясни и точни правила, които се спазват от всички и важат от всички. Надявам се, че ще намерим диалог с държавата и общините, което е най-важно, за да можем да изградим материална база, която отговаря на съвременните изисквания и все повече и повече млади хора да се запалят към футбола", завърши Михаил Касабов.